Svjedoci avionske nesreće opisali trenutak pada: "Borio se da ne udari u kuću"

  • 25.09.2020. 12:03

Čuo sam jak zvuk i izletio iz kuće, vidio sam da avion leti nisko i osjetio jak dim koji je bio baš veliki kada je avion pao – kaže očevidac stravičnog pada aviona koji se dogodilo jutros u ataru selu Brasina kod Malog Zvornika, prilikom kog je jedan pilot nastradao, a za drugim se i dalje traga.

Prije samog pada čula se jaka zaglušujuća buka, a od aviona koji se srušio jutros prilikom izvršenja redovnog letačkog zadatka, ostao je samo dio olupine, piše Blic.

Velikog gustog dima je bilo na sve strane, u jednom trenuku je bilo i vatre, ali je vatrogasna služba odmah reagovala.

– Kad se nisko spustio avion osjetio sam jak dim i kada sam na lice mjesta stigao kolima sve je gorjelo, vatrogasci su odmah stigli i ugasili vatru – rekao je očevidac Stanoje Grujić.

Prema svjedočenju druge mještanke avion umalo nije udario u kuću, a kako kaže “eksplozija je bila nemoguća”.

– Letio je i okrenuo se između Ristića i Tanaskovića i pao je u potok. Nas troje je to gledalo! Izbegao je kuće, ja sam jaukala, cijelo selo sazvala, da pomognemo, djecu da spasimo, eksplozija je bila nemoguća, udario je u malinjak. Borio se da ne udari u kuće, Meni je malo krov okrznuo – kaže mještanka.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.