Niš

Sveštenik se napio pa pretukao ženu

  • 24.03.2020. 16:34

Četrdesetosmogodišnji sveštenik iz okoline Niša priveden je, a zatim odveden u Psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici nakon što je pijan najprije verbalno, a zatim i fizički napao svoju suprugu. Kako saznajemo, popadija je njega i ranije prijavljivala policiji za nasilje.

Žena je, na sreću, zadobila samo lakše povrede po glavi i leđima koje joj je suprug nanio rukama. S obzirom na to da je policija ustanovila da je sveštenik bio u alkoholisanom stanju, Hitna pomoć ga je prebacila na psihijatruju.

Njegova supruga nasilje je posljednji put policiji prijavila prije šest godina, ali je prijava tada odbačena jer se do pokretanja postupka predomislila i odbila svjedočenje. Pop nasilnik djelo je, kako saznajemo, ponovio više puta.

Osnovno javno tužilaštvo je potvrdilo incident i saopštilo da će se, nakon izlaska osumnjičenog za nasilje u porodici, izvršiti procjena rizika i u skladu sa tim izreći mjere koje predviđa zakon.

Protiv sveštenika je njegova supruga podnosila prijavu za nasilje u porodici i prije šest godina, ali je ona tada odbačena jer se do pokretanja postupka predomislila i odbila svjedočenje.