Pretres i u Višegradu

Sveštenik osumnjičen za šverc oružja službovao na području Rogatice

  • 04.07.2019. 15:04

Sveštenik Bojan Glišić iz Rogatice, koji je uhapšen zbog sumnje da se bavio nedozvoljenim prometom oružja i eksplozivnih materija službovao je u Borikama na području Rogatice, a ne u Višegradu, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Obe crkve pripadaju Mitropoliji Dabrobosanskoj, a sveštenik Glišić ranije službovao u Zenici.  Prema  saznanjima Glasa Srpske  bio je jedini sveštenik u Borikama.

Glišić je uhapšen  u akciji “Lotike”, a tokom prilikom pretresene su lokacije u Rogatici gdje službovao kao i u Višegradu, gdje mu prema saznanjima, žive roditelji.

U crkvi u Višegradu nisu mogli da govore o ovom slučaju jer kako su istakli on nije službovao kod njih.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslvoa Republike Srpske, ranije navodeći njegove inicijale, saopšteno da je tokom hapšenja Glišića zaplijenjeno oružje i eksploziv.

"Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona",pojasnila je portoarpol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Opeartivnu akciju kodnog naziva “Lotika” realizovali su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske na području Rogatice i Višegrada, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo usmjerenu na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић