Žena ranjena, tri osobe uhapšene

Svađa završila tragično: Ubijen muškarac dok je pokušao da rastavi osobe koje su se tukle

08:46, 13.08.2020.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
U Sarajevu se sinoć, pola sata prije ponoći, desilo ubistvo i ranjavanje, zbog čega su uhapšene tri osobe, potvrđeno je za Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Dobili smo dojavu u 23:30 sati da je u ulici Ranovačka, naselje Ahatovići, opština Novi Grad, došlo do tuče više osobe. Po dolasku na mjesto događaja konstatovano je da je jedna osoba zadobila smrtonosne povrede nožem, a da je jedna osoba lakše povrijeđena, takođe, nožem", rekao je za Klix portparol MUP-a KS, Mirza Hadžiabdić.

Povrijeđena žena prevezena je i hospitalizovana na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS-a.

"Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela 'Ubistvo' i 'Ubistvo u pokušaju', policijski službenici su pronašli i uhapsili tri osobe koje se dovode u vezu s ovim krivičnim djelima, a koje su smještene u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS, te će nad njima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada", kazao je Hadžiabdić.

Kako saznaje Klix, muškarac koji je ubijen i njegova supruga, koja je ranjena, nisu učestvovali u tuči. Naime, prema informacijama koje je Klix dobio od komšija, u naselju je došlo do porodične svađe nakon čega je jedna osoba zatražila pomoć u dvorištu ubijenog muškarca. Ubrzo nakon toga u dvorište stradalog stigli su i ostali akteri svađe, nakon čega je došlo do naguravanja, a nesretni muškarac je dobio smrtonosni ubod nožem pokušavajući rastaviti osobe koje su se tukle. Njegova supruga je zadobila ubodnu ranu u leđa nakon što je prišla suprugu kako bi mu pomogla.

Iza ubijenog muškarca ostalo je dvoje maloljetne djece.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koja je izašla na mjesto događaja i rukovodila uviđajem.

Više informacija o ovom događaju biće poznato tokom dana.

 

Pročitajte još:

Muž Milice koja se objesila morao na poligraf: "Mnogi su rekli da nije za mene, ali ja sam je volio"

Đaci u Srpskoj 1. septembra sjedaju u klupe uz poštovanje mjera?

Nastradali u stravičnoj nesreći: Danas sahrana bračnom paru Hršum

Nikola (33) krenuo da se vidi sa sestrom, ali se na ugovorenom mjestu nije pojavio

Sin srpskog biznismena na slobodi za 330.000 evra