Beograd

Supružnici koji su pronađeni mrtvi: Stalno se opijali, živjeli od socijalne pomoći i prosjačenja

  • 27.02.2020. 11:44

Tijela supružnika Gorana (54) i Jelkice (74) M. pronađena su u utorak oko 19.30 u poodmakloj fazi raspadanja u njihovom stanu u Gostivarskoj ulici u Beogradu. Izvještaj sudske medicine pokazaće da li je riječ o ubistvu i samoubistvu, ili je, kako se sada pretpostavlja, njihova smrt posljedica njihovog načina života.

U stambenoj zgradi, u koju su preseljeni svi žitelji prestonice koji su živjeli na prostoru gdje se sada gradi Beograd na vodi, supružnike je našla komšinica sa trećeg sprata. Prema nezvaničnim informacijama, Goran je nađen na krevetu, dok je Jeličino tijelo bilo pored, na podu. Obdukcioni izvještaj trebalo bi da pokaže ima li elemenata nasilja. Njihova tijela identifikovao je jedan od Goranovih sinova.

- Prije tri nedjelje došla je poznanica Dragica da ih obiđe - priča Verica Todorović, kuma ovog bračnog para, koja već godinu dana s njima ne razgovara. - Kazala mi je da je Goran Jelkicu tukao i da joj noga čudno stoji, kao da je iščašena. Našla ju je u krevetu, uneređenu. On je ležao na podu. Pitala sam je da li piju. Rekla mi je da nisu pijani, ali da on bunca, da priča da hoće da ga biju komšije. Goran joj, kako sam je razumjela, nije dao da zove Hitnu pomoć da Jelkicu odvezu u bolnicu.

Njihova kuma kaže da je mislila da su ih njegova djeca odvela, pošto ih niko nije viđao posljednjih dana. Pretpostavlja da su preminuli dan ili dva pošto ih je Dragica ostavila u stanu, ne znajući kako da im pomogne.

- Goran je često tukao Jelkicu, ali nije pio toliko do prije pet godina. Jelkica je pak bila dugogodišnji alkoholičar. Goran je njoj bio šesti muž. On je imao osmoro djece iz braka sa prvom ženom, i navodno je većina njih u zatvoru. Živjeli su od 12.000 socijalne pomoći i od prosjačenja - priča Verica, koja je prestala da govori s njima jer je Goran, dok je bio u alkoholisanom stanju, nekoliko puta prijetio njenoj djeci i unucima.

Šta se tačno dogodilo i kako su supružnici umrli, njihova prva komšinica M. R. kaže da ne zna.

- Vrata stana su bila otključana, a našla ih je žena sa sprata koja živi u stanu iznad njih i koja ih poznaje - govori M. R., koja stanuje u stanu do Goranovog i Jelkičinog. - Bili su alkoholičari, svaki dinar davali su na piće. Živjeli su od prosjačenja. Toliko puta sam ga nalazila pijanog da leži u hodniku. Nekoliko puta sam zbog njega zvala Hitnu pomoć, a onda su prestali da dolaze. Goran je suprugu često tukao. Jauke i kuknjavu čula sam svakog dana. Stalno su se svađali. U nekoliko navrata zvala sam i policiju, a onda sam od njih digla ruke.

Zbog njihovog načina života, komšije su, kako saznajemo, stalno zvale ekipe za dezinsekciju i deratizaciju.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм