Dovodi se u vezu s ubistvom

Sunita je bila misica i pjevačica, a sad joj je policija za petama

13:33, 04.10.2019.
Policija još nije ušla u trag Suniti Hindić-Bošnjaković (21), za koju se sumnja da je ubila Ninu Ivankovića, vlasnika „Ville Ivanković“.

Na terenu su sve raspoložive policijske snage, koje pretražuju uže područje mjesta ubistva, ali i šire, Mostar i okolicu. Obaviještene su i policijske snage drugih kantona, posebno Kantona Sarajevo.

Hindić-Bošnjaković poznata je odranije po nasilničkom ponašanju. Za 1. maj je verbalno, a potom i fizički, napala državljanina Hrvatske A. P. Nakon što su joj policajci tada uručili prekršajni nalog, zasula ih je salvom pogrdnih riječi.

U policijskoj evidenciji zabilježeno je da je prije toga pretukla i jednu djevojku iz Ljubuškog.

Sunita se svojevremeno bavila manekenstvom, a po pisanju nekih sarajevskih medija, odnijela je i titulu Miss Hercegovačko neretvanskog kantona.

Zatim je odlučila da se oproba i kao pjevačica. O njoj je u julu pisao Expresstabloid, a ona je taj tekst podijelila na svom Fejsbuk profilu.

"Nastojaću da kvalitetom pjesama i svoje interpretacije iza sebe ostavljam prepoznatljiv trag", rekla je Sunita i dodala:

"Ne obraćam pažnju na priče onih koji mi predlažu da zbacivanjem krpica na sebe skrenem pažnju javnosti. Nudili su mi i više od 1.000 evra da se fotografišem naga ili čak da zaigram u nekom erotskom ili porno filmu. Tako nešto mi ne treba. Ne zbog toga što ne bih imala šta pokazati već iz razloga što na takav način ne želim graditi svoju kaijeru. Novci bez obzira koliko brzo dođu tako se brzo i potroše. Ali ono zbog čega bih sutra morala hodati pognute glave ostalo bi za sva vremena", rekla je tada Sunita Hindić Bošnjaković.

Po pisanju Avaza, ona je brojne tabloide izjavljivala je da je bila u drugom stanju sa jednim pjevačem iz Srbije, te da ju je on navodio na prostituciju.

Mediji u Federaciji objavili su da, nakon što je jutros u "Vili Ivanković" u mestu Buna južno od Mostara pronađen mrtav vlasnik objekta Nino I. (55), policija traga za Sunitom Hindić-Bošnjaković (29). Kako Avaz saznaje, Hidnić-Bošnjaković često je dolazila u objekat gde se zločin dogodio.