Buljane

Sumnja se da je supruga udarila 30 puta motikom

10:46, 07.04.2020.
S. J. (63), osumnjičena da je u subotu oko pola pet ujutro u dvorištu porodične kuće u selu Buljane, kod Paraćina, ubila supruga M. J. (70), na saslušanju u Višem tužilaštvu u Jagodini branila se ćutanjem.

Na prijedlog Tužilaštva, nadležni sud joj je odredio pritvor do 30 dana. Osumnjičena ni prethodno, u policiji, nije govorila, dok je prilikom privođenja, samo rekla da se sa mužem posvađala i da ju je maltretirao, pišu Novosti.

Prema saznanjima ovog lista, obdukcijom je utvrđeno da je M. J. zadobio čak trideset udaraca motikom.

Jezivi zločin uznemirio je žitelje Buljana, koji navode da je S. J. imala određenih psihičkih problema. Ispričali su da je sa M. J. jedno vrijeme živjela u SAD, ali da joj tamo nije prijalo.

– Ona je i sina i kćerku odgajila u selu, jer nije mogla da podnese život u SAD. Pričala je da su tamo mnogo loši ljudi, da će neko da je ubije. Kad su djeca porasla, M. J. je ih je doveo sa sobom u inostranstvo, ali se prije nekoliko godina vratio, kada je otišao u penziju. Vanredno stanje je nju još više poremetilo. Po cijeli dan je išla negdje po putu, držeći neku tojagu, nije ni znala gdje ide. Živci su je tjerali na ulicu, a M. J. joj je vjerovatno branio da tako izlazi i kad je policijski čas. Zbog toga su se sigurno i svađali. Nije se nikome žalila da je maltretira ili tuče – rekle su komšije.

Mještani kažu da ova dobrostojeća familija ima video-nadzor u svom domaćinstvu, pa je vjerovatno da je snimljen cijeli događaj od tog jutra.

– Sigurno da nije ni znala šta radi, kad ga je toliko puta udarila alatkom za okopavanje bašte. To joj se sigurno našlo pri ruci, a čuli smo da ga je udarala i kad je pao. M. J. se branio, ali nije uspio. Kad je shvatila šta je uradila, otrčala je kod komšinice da traži od nje da pozove Hitnu pomoć, ali nesrećni čovjek je bio mrtav – istakli su oni.

Sahranjen je na seoskom groblju, a ovom činu prisustvovala je samo najuža familija. Zbog zatvorenih granica, sin i kćerka, koji žive u SAD, nisu mogli da dođu da isprate oca na vječni počinak.