Istraga o ubistvu u Dvorovima

Sumnja se da je navijača Partizana nasmrt pretuklo 12 navijača Zvezde

20:55, 17.09.2018.
Izvor: nezavisne.com
Thumbnail
Sumnja se da su dvanaestorica navijača Crvene zvezde nasmrt pretukla navijača Partizana Aleksandra Sašu Pantića (30) iz Bijeljine, te da su njegovom sugrađaninu i simpatizeru crno-belih Borisu Kašikoviću (33) polomili obje ruke.

Potvrdio je to za "Nezavisne" odlično upućen izvor iz bijeljinskog pravosuđa, nakon što je dvanaestorici osumnjičenih određen pritvor.

"Navijači Zvezde dogovorili su se da se obračunaju sa navijačima Partizana, te su sa sobom ponijeli motke, letve, držalice i slično. Kada su stigli u Dvorove, na parking ispred hotela 'Sveti Stefan', 'Delije' su zajedno krenule ka 'Grobarima'", otkriva sagovornik "Nezavisnih" upućen u istragu.

Tada je, kako dodaje isti izvor, Marko Z. udario pesnicom Pantića u glavu.

"Potom su Pantića i svi ostali udarali po glavi i tijelu, u namjeri da ga ubiju", otkriva izvor "Nezavisnih". Kako se dodaje, u tom obračunu Kašiković je teško povrijeđen i ima prelom obje ruke, ali i povrede abdomena.

Inače, nakon ovog krvavog navijačkog sukoba, koji se odigrao u noći između petka i subote, uhapšeno je 19 lica, od čega je za 12 zatražen pritvor i oni su potom i smješteni iza brave.

Pritvor je određen zbog bojazni da bi boravak osumnjičenih na slobodi mogao dovesti do ometanja istrage i narušavanja javnog reda i mira. Pod lupom Tužilaštva nisu samo oni, već još lica koja su osumnjičena za učestvovanje u tuči.