Užas

Suđenje za prostituciju u Sarajevu: "Dajem 5.000 evra za noć, ako ne bude valjala, sto posto ću je udaviti"

  • 09.04.2021.16:24

Preslušavanjem presretnutih razgovora u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu danas je nastavljeno je suđenje Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću, Alenu Krtičiću i Fahrudinu Hajdarbašiću, optuženim za navođenje na prostituciju, organiziranu trgovinu ljudima i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Optužena Nejra Jusufović bavila se prostitucijom, dok se Ramel Jusufi tereti da je pravio profile djevojaka na internet-stranici cityoflove.com. Danas su preslušavani razgovori iz marta 2019. godine u kojima Nejra razgovara s klijentima, a saslušani su i razgovori Jusufija s policajcem Fahrudinom Hajdarbašićem.

Neka dođe u hotel i uzme ključ

Interesantan razgovor je bio Nejre s klijentom nastanjenim na Alipašinom Polju.

- Sada je tačno sedam sati, nek dođe u hotel, uzme ključ od sobe i mene obavijesti- ugovarao je mladić dolazak djevojke, te precizirao cijenu.

- Koliko je sat, je li 200 KM - pitao je, a Nejra mu je potvrdila cijenu.

- Može li popust 

- novo je pitanje Alipašinca, na šta Nejra odgovara:

- Nismo na pijaci.

Isti dan javlja se izvjesni Nermin koji se, pričajući sarajevskim uličnim rječnikom, bukvalno razmetao novcem.

- Ćao treba mi djevojka, znači, da je normalna. Večeras, dajem 5.000 evra za cijelu noć. Vjeruj mi, ako ne bude valjala, sto posto ću je udaviti, jel jasno. Večeras ću poslat limuzinu i doći će u hotel. Vjeruj 300 KM za mene je sića, to je za mene ko markica. Meni ljudi plaćaju 100.000 maraka.

Razgovor s razmetljivcem se nastavio kasnije, te kako se moglo zaključititi, bio zadovoljan uslugom.

Isti glas ponovo je ugovarao dolazak djevojke. Nakon Nejrinog “halo”, uslijedila je ponuda.

- Slušaj ja sam, sutra ujutro ide sa mnom, fino se mora obući, da gori. U pitanju je jadan sastanak, mora biti tip-top našminkana, znaš. Da te ne peglam, sastajem se s tim ljudima, ako uspije posao, sve ću vas počastiti.

Tagovi: