Prnjavor

Sud potvrdio optužnicu: Mehmed (21) i Milan (23) pokušali da siluju 12-godišnjakinju

  • 26.09.2020. 08:59

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Mehmeda K. (21) i Milana N. (23) iz Prnjavora kojom se terete za pokušaj obljube 12-godišnje devojčice.

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, Mehmeda K. tereti za krivično djelo pokušaj obljube nad djetetom mlađim od 15 godina, dok se Milan N. tereti za pomaganje u tom krivičnom djelu.

Radi se o slučaju koji je sredinom jula ove godine potresao javnost u Srpskoj, jer se sve odigralo u dvorištu Srednjoškolskog centra "Ivo Andrić" u Prnjavoru. Naime, djevojčica je u noćnim satima u društvu 15-godišnjeg prijatelja bila u školskom dvorištu, kada su ih uočili optuženi i okomili se na njih. Djevojčicu su počeli da ljube i pipaju po intimnim dijelovima tijela. Do silovanja, srećom, nije došlo zahvaljujući 15-godišnjaku, kao i brzoj reakciji policijske patrole koja je Mehmeda K. i Milana N. uhvatila "na djelu".

Iz policije je tada navedeno da su optuženi, po dolasku u dvorište, otjerali 15-godišnjaka, a potom se okomili na njegovu drugaricu. Mladić je pokušao da pozove policiju, ali mu je jedan od nasilnika oteo mobilni telefon. On je, zatim, izašao na ulicu i panično mašući uspio da zaustavi prvi automobil koji je naišao, pa je vozačevim telefonom pozvao policiju i prijavio napad.

- Patrola je u Boleslavečkoj ulici zatekla mladiće i djevojku. Ona im je ispričala da su, nakon što su otjerali njenog druga, napali. Jedan od njih je počeo da je ljubi i dodiruje rukama po intimnim dijelovima tijela. Srećom, policajci su stigli na vrijeme i spriječili ih u namjeri da je siluju - naveli su tada u policiji.

Uz optužnicu, sud je Mehmedu K. produžio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, dok će se Milan K. braniti sa slobode.