MUP Srbije

Sud naredio raspisivanje potjernice za osumnjičenim za ubistvo Stojanovića

  • 21.09.2020. 20:46

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor i donio naredbu za raspisivanje Interpolove potjernice za muškarcem čiji su inicijali M.L. (50), osumnjičenim za ubistvo Strahinje Stojanovića eksplozivom postavljenim pod njegov automobil, 13. septembra na Novom Beogradu.

"Poternicu će raspisati nadležne službe MUP-a Srbije", precizirala je za Tanjug portparol Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Irena Bjeloš.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ranije je predložilo sudu da M.L. odredi pritvor i raspiše potjernicu za njim.

Osumnjičeni M.L. ima državljanstvo Srbije i BiH, posjeduje i ličnu kartu Hrvatske, a identitet mu je ustanovljen antropološkim vještačenjem i komparativnom metodom tragova koji su izuzeti sa lica mjesta, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Naredbom tužilaštva, prema M.L. je pokrenuta istraga zbog krivičnog djela teško ubistvo.

Bjeloševa je navela da je ova kvalifikacija proistekla je iz načina izvršenja krivičnog djela i zbog toga što je ovim djelom oštećeno više lica.

Vještačenjem je utvrđeno da je izvršilac ubistva koristio eksplozivnu napravu koja je, osim eksplozivnih materija, sadržavala i odeređenu količinu metalnih navojnica, takozvanih matica, koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećao razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio.

Lice M.L. ima prijavljeno prebivalište u Srbiji na adresi na kojoj ne boravi još od 2006. godine.

Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost s određenim kriminalnim strukturama biće utvrđivani tokom istrage, navode u tužilaštvu.

Sa Stojanovićem je u automobilu u trenutku eksplozije bila je njegova partnerka, državljanka Kolumbije, ali ona nije teže povrijeđena.

Mediji u Srbiji prenose da je riječ o ugostitelju iz Gradiške.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.