Neuračunljiv

Strica ubo dva puta nožem, a zatim ga preklao

  • 14.01.2020. 08:47

Miodrag Ilić (56) bio je neuračunljiv u trenutku ubistva svog strica Milorada Ilića (76) iz Noćaja kod Mačvanske Mitrovice, početkom maja prošle godine - utvrdio je Viši sud u Sremskoj Mitrovici.

Sudija Marica Jolić, koja vodi ovaj slučaj, u izjavi za "Novosti" kaže da je vještačenjem utvrđeno da je Miodrag u vrijeme ovog zločina bio neuračunljiv te da mu je potrebno dalje liječenje i on je već prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beograd.

Bratanac je, podsjetimo, strica najprije ubo nožem dva puta, a zatim ga je preklao ispred seoske prodavnice, u Ulici Radivoja Bogdanovića u Noćaju.

- Miodrag je tog jutra ušao u moju prodavnicu i brzo izašao napolje. Odmah iza njega ušle su mi tri mušterije, i dok sam ih posluživao vidio sam ga kako trči negdje. Ubrzo se začula neka vika, a onda je neko povikao: "Ubio ga je" - prepričao je tada gazda prodavnice ispred koje se sve odigralo.

Komšije su brzo pritrčale da bi pomogle povrijeđenom Miloradu, ali ljekari Hitne pomoći su mogli samo da konstatuju smrt. Većina mještana je znala da Miodrag sa stricem nije govorio više od 20 godina, kao i da su imali neke sukobe odranije.

- Miodragu se otac objesio, navodno zbog nekih dugova, poslije smrti majke živio je sam i nikada se nije ženio. Uvijek miran i tih, ovo od njega niko nije mogao da očekuje - rekli su poslije ubistva mještani Noćaja.

Тагови: