Stravičan sudar autobusa i automobila: Dvoje poginulo, 26 povrijeđeno

  • 30.05.2020. 16:43

Dvije ženske osobe, Jelica Jovović (42) iz Danilovgrada i Marina Vuletić (46) iz Nikšića poginule su, a 26 osoba je povrijeđeno oko 8 sati i 20 minuta na magistralnom putu Danilovgrad - Nikšić, u sudaru autobusa i automobila, u mjestu Cerovo, nadomak Bogetića.

Direktor Opšte bolnice dr Ilija Ašanin kazao je da je prvi pacijent primljen u devet časova i da je ukupno primljeno njih 26, od kojih je 19 je nakon urađene dijagnostike i ukazane pomoći vraćeno na kućno lijećenje, dok je sedmoro zadržano na bolničkom liječenju.

"Od njih sedmoro petoro je zadržano zbog ozbiljnosti povreda u jedinici Inzezivne njege, jedan povrijeđeni je zadržan na hirurgiji i drugi na odjeljenju ortopedije. Djevojćica od devet godina je odmah operisana zbog povrede unutrašnjih organa i krvarenja i sada se osjeća dobro i stabilnih je vitalnih parametara. Ostala je u jedinici intezivne njega zbog nastavka liječenja", kazao je Ašanin.

Prema njegovim riječima svi koji se nalaze u jedinici intezivne njege su stabilnih vitalnih paranetara i riječ je uglavnom o povredama i prelomima ekstremiteta i rebara.

"Pod našim su stalnim nadzorom i monitoringom i uradićemo dodatne dijagnostičke procedure tako da je moguce da ce dio njih biti danas ili sjutra operisan", kazao je Ašanin.

Prema njegovim riječima svi timovi za vanredne situacije su u roku od pola sata bili u bolnici i za 45 minuta su uspjeli da zbrinu sve povrijedjene.

"Nadam se da ce se svi koji su u Intezivnoj jedinici brzo oporaviti i da će biti pušteni kuci", kazao je direktor Opšte bolnice u Nikšiću.

Svi povrijeđeni, izuzev djevojčice koja je operisana, su iz minibusa.

Ašanin je istakao da su svi zaposleni jos jednom pokazali da su dorasli zadatku, i profesionalno i ljudski.

Ispred bolnice je veći broj rodbine i prijatelja povrijeđenih.

(Izvor: Vijesti.me)