Izgubljen mladi život

Strašna nesreća: Bez vozačke dozvole posuđenim autom u smrt

07:42, 17.08.2018.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Prnjavor oplakuje mladog Dragutina Pećanca (17) koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u prigradskom naselju Doline, nedaleko gdje je stanovao i Lazine vode, mjesta odakle ga sugrađani pamte kao vedrog i vrijednog dječaka koji prodaje maline da bi se školovao.

Još se pouzdano ne zna čiji je automobil vozio i pod kojim okolnostima je tinejdžer bez vozačke dozvole, pozajmio kola da se "malo provoza", a zatim sletio s puta i tolikom silinom udario u drvo, da su ga spasioci umjesto na mestu vozača, pronašli nepomičnog u gepeku.

- Maloljetnik je upravljao automobilom "pežo" i preminuo usljed zadobijenih povreda, nakon što je udario u drvo - saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Nesreća se dogodila na regionalnom putu Srbac - Prnjavor u srijedu oko 13 časova. Mladić je izgubio kontrolu nad vozilom koje je sletio s puta i zaustavilo se tek udarivši u drvo. O nesreći je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

U mestu Lazine vode Dragutin je prodavao voće. Meštani su čuli jak udar.

- Jasno se vidjelo da je mala vjerovatnoća da u tako smrskanom i bukvalno za drvo zakucanom automobilu neko može da preživi. U prvi mah nije moglo da se dokuči gdje je, zapravo, žrtva?! Od siline udara tek se zadržao u gepeku automobila. Vatrogascima je trebalo gotovo pola sata da ga nepomičnog i krvavog izvuku. Nažalost nije mu bilo spasa - kazuje izvor "Novosti" upućen u ovu tragediju.

Nezvanično "Novosti" saznaju da je nesrećni mladić bio dijete razvedenih roditelja porijeklom iz Drvara. Živio je sa ocem, maćehom i mlađom sestrom, koja je često boravila kod majke u Srbiji.

NA društvenim mrežama drugari se opraštaju od mladog Pećanca.

- Nije mu se dalo da, nakon što je završio drugi, uskoro sa nama krene u treći razred škole za varioce, koju je pohađao u Prnjavoru - kažu nam ožalošćeni i još uvijek u šoku drugari zlosrećnog Dragutina.