Obrovac

Stigao nalaz obdukcije "lažne" medicinske sestre

  • 07.12.2019. 14:20

Splitski patolozi utvrdili su da je uzrok smrti Veronike Pecolaj bio gušenje hranom čime je isključena mogućnost krivičnog djela, piše Zadarski hr.

Podsjećamo, Veronika Pecolaj, koja se lažno predstavljala kao medicinska sestra Gorana Jusupa, pronađena je mrtva u četvrtak stanu u Obrovcu u kojem je bio i doktor Jusup. Navodno je dr. Jusup tražio pomoć komšije, lupajući im na vrata i govoreći da se ugušila komadićem hljeba te vikao da zovu pomoć.

Prvo su došli policajci, a nakon njih i Hitna. Doktorica je iz grla izvadila ostatke hrane i pokušala reanimirati nesrećnu ženu, ali bez uspjeha. Smrt je konstantovana u 23.08 sati. I policija i Hitna potvrdili su da na tijelu nema tragova nasilja.

Dr. Jusup je obolio od multiple skleroze, a stvari su postale bizarne nakon što je u prijevremenu penziju otišla medicinska sestra koja je “držala stvari u svojim rukama” i pazila da ambulanta funkcioniše. Dr. Jusup je, naime, zaposlio Veroniku Pecolaj kao medicinsku sestru, a ona se nazivala i njegovom zaručnicom. Radili su u prljavoj ordinaciji, vikali na bolesnike i psovali ih.

Dr. Jusupa je kroz više godina napustilo 900-tinjak pacijenata. Javnost je saznala da Obrovčane liječi dvoje ljudi koji su i sami oboljeli, a da sistem to nije detektovao. HZZO je ljekaru opšte medicine otkazao ugovor nakon što je za to saznala hrvatska javnost, a pokazalo se i da Veronika Pecolaj zapravo nije medicinska sestra. 

Prva kontrola HZZO-a bila je 2018., a nakon ponovljene kontrole 2019. pokrenut je postupak za raskid ugovora. Od tada, već osam mjeseci, Obrovčani imaju samo jednu doktoricu, dok druga, zamjenska, povremeno dolazi u Obrovac iz okolnog mjesta. Na otvoreni konkurs za radno mjesto obrovačkog ljekara opšte prakse nitko se nije javio, osim jednog doktora, koji je ponudu ubrzo povukao.

Pročitajte još:

Tragedija na gradilištu: Radnik pao sa zgrade, podlegao povredama

Ubice snimale mučenje nesrećnog mladića, potom ga bacile u Savu

Gori objekt nekadašnje prodavnice, mještani tvrde: Požar uzrokovali migranti!

Pijani vozač automobilom uletio među pješake, troje poginulo

Izgubili dobijen meč zbog bizarnog razloga

Umrla žrtva silovanja: Presreli su je, pretukli, izboli, polili kerozinom i zapalili

Otac koji je izgubio suprugu i kćerku stravičnoj nesreći: Svi su još u istoj kafani i piju

Teška saobraćajna nesreća: Poginuo vozač u slijetanju automobila

Tatjana platila više od 3.000 maraka baštovanu da joj ubije supruga

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.