Osnovni sud u Banjaluci

Stevandić i Mektić se suočili na sudu

  • 27.09.2019. 19:27

Oči u oči, u Osnovnom sudu u Banjaluci po prvi put našli su se Nenad Stevandić i Dragan Mektić. Ministar bezbjednosti BiH, kojeg je predsjendik Ujedinjene Srpske tužio zbog klevete, pojavio se tek na trećem zakazanom ročištu.

Mektić je na sud stigao neugledno obučen, u patikama i trenerci i tako pokazao koliko poštuje institucije, kaže Nenad Stevandić. 

Stigao je sa novim advokatom iz Federacije BiH, koji čak nije mogao da punim imenom izgovori Republika Srpska, kaže Stevandić.

"Kao i sve što radi, neozbiljno neodgovorno, veoma ružno, u patikama bez ikakvog poštovanja i argumenata potvrdio sve ono što smo mi, da kažem, tvrdili u našoj tužbi. I nadam se da će sud raditi po zakonu. Kako nalažu zakoni i po božijem i po moralnom.. i da mi više nećemo morati da trpimo posljedice targetiranja i brinuti za bezbjednost svoje porodice jer nas je Mektić oklevetao i nazivao raznim pogrdnim imenima", istakao je Nenad Stevandić, predsjendik Ujedinjene Srpske. 

Mektić je nakon završenog ročišta, izbjegao novinarske ekipe. Iako se jutros na tviteru požalio da  mu nedostaje publiciteta. 

"Šta se to dešava u RTRS-u i ATV-u, evo već četiri, pet dana me ne krpe? Navikao pa mi sad neobično. Dajte bilo šta", napisao je Mektić na tviteru.

Ipak, pred kamere danas Mektić nije stao - a nije odgovrao ni na pozive. Niko ne može da naziva nekog ubicom, lopovom i najpogrdnijim imenima, a da za to ne bude kažnjen, poručio je Stevandić. 

Nenad Stevandić tužio je Dragana Mektića zbog, kako je rekao, neistinitih tvrdnji o njegovoj umiješanosti u ubistvo inspektora Miodraga Šušnice 1992. godine. Zbog tih tvrdnji, kaže Stevandić,  njegova porodica bila je izložena prijetnjama na društvenim mrežama.