Hapšenje u Istočnom Sarajevu

Stefan Samardžija osumnjičen za ubistvo Damira Ostojića

  • 08.03.2019. 19:09

Pola godine nakon ubistva Damira Ostojića, priveden je osumnjičeni za to djelo, potvrđeno je ATV-u. Paljanin Stefan Samardžija, uhapšen je sinoć u Istočnom Sarajevu i pred tužiocem će odgovoriti na pitanja u vezi sa  ubistvom, sa kojim, makar prema sumnjama policije, ima veze. 

U  toku istrage koja je otvorena odmah nakon ubistva Ostojića, ispitano je više desetina osoba. Sumnja se da je Samardžija ukrao automobil kojim se dovezao na mjesto zločina. Automobil je potom pronađen zapaljen nadomak  Banjaluke, a u njemu su pronađeni i ostaci puške, iz koje je ubijen Ostojić. 

Samardžija je od ranije poznat policiji, a nedavno je privođen u toku istrage u vezi sa ubistvom dvojice policajaca u Sarajevu. Zbog toga je bio uhapšen, a nakon što je pušten žalio se na brutalnost Kantonalne policije. 
Tvrdio je da ima alibi i da nema veze sa ubistvom policajaca u Sarajevskom naselju Alipašino polje. Ostojić je ubijen 5. septembra prošle godine nedaleko od svoje kuće, kada je ubica na njegov džip ispalio 15 hitaca u Kozarskoj ulici u Banjaluci. 

Tom prilikom teško je ranjena njegova supruga Sandra Jošić. Ubica je pripremio sačekušu i iz automatske puške ispalio rafal ka Ostojićevom autu kada je usporio da skrene prema kući, u ulici Duška Trifunovića. Nakon toga ubica je pobjegao kroz šiblje i drveće, a nedaleko ga je, vjerovatno čekao saučesnik.