Banjaluka

Stanivuković pušten da se brani sa slobode VIDEO

  • 02.01.2019. 18:11

Pripadnici banjalučke Policijske uprave danas su Okružnom tužilaštvu u Banjaluci predali Draška Stanivukovića, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanje nereda.

Pripadnici Policijske uprave sproveli su lice čiji su inicijali D.S. u banjalučko Okružno tužilaštvo na postupanje iz njihove nadležnosti, saopšteno je iz Policijske uprave. 

Protiv Stanivukovića, koji je sinoć priveden nakon dva dana bjegstva, će biti podnesen izvještaj za više krivičnih djela, saznaje ATV. Kako saznajemo, Stanivuković se sumnjiči da je prisustvovao održavanju skupova građana "Pravda za Davida" i da je tako prekršio odredbe Zakona o javnom okupljanja RS. 

Takođe ATV saznaje, da se Stanivuković sumnjiči da je ugrožavao i podsticao na ugrožavanje sigunosti tako što je prijetio nasiljem Željku Karanu i Đorđu Rađenu kao i članovima njihove porodice, kao i da je spriječio održavanje koncerta Harisa Džinovića. 

Sumnjiči se i da je učestvovao u pripremanju i realizaciji javnog skupa i postavljanju zahtjeva grupe "Pravda za Davida", kao i da je predlagao napad na državne institucije, odnosno na zgradu RTRS-a.

Stanivuković, koji je uhapšen juče, predat je Okružnom tužilaštvu u Banjaluci nešto prije 18 časova. 

Stanivuković je večeras pušten večeras da se brani sa slobode.