Mladići iz Vinkovaca nemaju virus

Stah od koronavirusa u Dubrovniku: Muškarac (30) sa sumnjivim simptomima u bolnici

  • 04.02.2020. 16:11

U Dubrovniku je u bolnici zadržan Hrvatski državljanin zbog sumnje na koronavirus, a kod koga su se javili blagi simptomi. 

"Hrvatski državljanin starosti 30 godina je sinoć hospitalizovan zbog sumnje na koronavirus. Sam pacijent je dobrog opšteg stanja. Putovao je na Daleki istok, ali nije bio u samoj Kini. Poduzete su sve predviđene mjere predostrožnosti, nalazi su poslati u Zagreb, a rezultate očekujemo sutra", rekao je za Index.hr upravnik Opšte bolnice Dubrovnik dr Marijo Bekić.

"Sprovedene su potrebne mjere prema pacijentu i osoblju. Imamo poseban ulaz, izolaciju, poseban pribor. Imamo izuzetno dobro iskustvo iz dossadašnjih slučajeva boginja i gripa, a pprezniji smo od traženog standarda", poručio je upravnik Bekić dodatno za Hinu.

Načelnik službe za epidemiologiju Bernard Kaić je istakao da je nemoguće da se virus ne pojavi u Hrvatskoj ako se epidemija nastavi.

"Ako se ovako nastavi iduća dva mjeseca, nemoguće je da neko od zaraženih ne dođe u Hrvatsku", zaključio je Kaić i dodao da ipak ne treba paničiti.

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš potvrdio je za medije da dvojica mladića iz Vinkovaca nemaju virus korona.

Podsjetimo, dvojica mladića nedavno su se vratili iz Kine, a kod njih su se pojavili simptomi koji su ukazivali na moguću zarazu. Zbog toga su hospitalizovani u Opšoj županijskoj bolnici u Vinkovcima.

Tamo su čekali nalaze krvi koji su poslani u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Beroš je potvrdio da su nalazi pokazali kako mladići nemaju virus korona.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.