Vlasnik nije reagovao

Staford ugrizao petogodišnjeg dječaka

13:47, 09.07.2019.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Petogodišnjeg dječaka je pas ugrizao za ruku dok se kupao, a 40-godišnji vlasnik staforda uopšte na to nije reagovao i uošte ga nije bilo briga da li je dječak dobro, preneli su hrvatski mediji.

”Dječak je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede, a vlasnik psa je novčano kažnjen na licu mjesta zbog držanja životinja bez nadzora. O incidentu ćemo izvijestiti veterinarsku inspekciju”, kazala je za portal ŠibenikIN porotparol šibenske policije Marica Kosor.

Majka dječaka, Snežana Danilović ispričala da je 40-godišnjak, dok su se njena djeca kupala, na plažu došao sa ženom i tri psa.

Pse su pustili u more bez povodca i brnjice i u jednom trenutku jedan od pasa, staford, krenuo prema njenom petogodišnjem sinu i ugrizao ga za ruku.

“Jedan dio zuba probio je sinu kožu, a sreća u nesreći bila je što je suprugov brat bio pored malog i uspio ga je da odbrani od ponovnog napada psa. Vlasnik je na plažu doveo tri psa i svi su bili bez uzice. Jedan je mislim bio stafordski terijer, drugi doga argentino, a treći neki mali miešanac“, ispričala je majka.