Napad na sudiju meča Velež - Borac

Šta se dešavalo u tunelu? Petorica huligana ubacili baklju u automobil, pa šipkama izvršili napad

  • Izvor: Agencije
  • 22.09.2021.09:35

U tunelu Lendava na izlazu iz Jablanice napadnuto je vozilo u kojem se nalazilo nekoliko službenih lica sa utakmice 10. kola Premijer lige između Veleža i Borca.

Presretno je vozilo marke Mercedes koje je na kraju i zapaljeno. Vozilo je pripadalo sudiji Sabriji Topaloviću, dok su se s njim u vozilu još nalazili Admir Šehović te član Komiteta za sudije Adnan Alispahić.

"U utorak navečer, oko 23:45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S.T. (1983.) i A.A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila je osoba A.A. kojoj je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobjegli u vozilu marke Golf", saopšteno je iz MUP-a HNK.

Prema nezvaničnim informacijama Alispahić koji je imao status supervizora suđenja je zadobio nekoliko povreda u predjelu ruku, glave i rebara.

Kako SportSport.ba saznaje, petorica huligana su presrela automobil, prvo su ubacili baklju u automobil te su nakon toga sa metalnim šipkama napali Topalovića, Alispahića i Šehovića, a najteže je prošao Alispahić koji se trenutno nalazi u bolnici u Zenici na detaljnim pregledima. Za napadačima se još uvijek traga.