Pretresi na devet lokacija

Šta je sve pronađeno u akciji MUP-a u Palama i ko je uhapšen

  • Извор: АТВ
  • 27.08.2021. 14:44

Njegoš Ćodo, Strahinja Pandurević, Tomislav Petrović Miloš Baričanin, svi iz Pala, uhapšeni su u srijedu nakon što je policija pronašla improvizovanu laboratoriju za uzgoj indijske konoplje u Palama.

Kako je navedeno iz MUP-a Republike Srpske, u srijedu je izvršen  pretres kuće u opštini Pale koju koristi lice inicijala NJ.Č. gdje su pronađeni predmeti koji se koriste za uzgoj indijske konoplje u laboratorijskim uslovima. 

Pretres je izvršen na osnovu prethodno prikupljenih saznanja od strane policijskih službenika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Policijske uprave Istočno Sarajevo, a na osnovu usmene naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Sokocu. 

Predmeti su oduzeti, a u vezu sa navedenim krivičnim djelom dovode se Tomislav Petrović , Miloš Obradov, Strahinja Petrović i Miloš Baričanin.

Pretresi su izvršeni na devet lokacija na području opštine Pale i to kuće, pomoćni objekti, stanovi i druge prostorije, te vozila koja koriste Tomislav Petrović, Miloš Obradov, Njegoš Ćodo, kao i restoran i kafe Domino, vlasništvo Dragoslava Savića i Aleksandara Čulina i Sportsko-rekreacionog centra i pansiona vlasništvo Zorana Ćosića.

Prilikom pretresa navedenih lokacija i vozila pronađeno je i oduzeto više telefona, nosača za SIM kartice.

Kod Tomislava Petrovića takođe su pronađeni predmeti koji se koriste za uzgoj opojne droge u laboratorijskim uslovima, dva pancira, određena elektronska oprema.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u narednom periodu podnijeće izvještaj protiv lica čiji su inicijali NJ.Č. i T.P. zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, navode iz MUP-a Srpske.


  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.