Blizak saradnik Željka Kovačevića

Sreten Popović pušten na slobodu jer nije povezan sa ubistvom Krunića

  • 12.06.2019. 19:11

Sreten Popović, blizak saradnik Željka Kovačevića, ubijenog napadača na banjalučkog biznismena Slavišu Krunića, danas je pušten na slobodu jer je kriminalističkom obradom utvrđeno da nije povezan sa tim slučajem.

Sumnjalo se da je Popović pomagao Kovačeviću u napadu na Krunića, međutim, krim obradom je utvrđeno da je s njim bio u kontaktu zbog drugih krivičnih djela. U vezu sa ubijenim napadačem Željkom Kovačevićem dovode se i neki predmeti koje je policija pronašla tokom jučerašnjeg pretresa porodične kuće drugog osumnjičenog za ubistvo, odbjeglog Benedija Đukanovića. U MUP-u Republike Srpske otkrivaju da je pronađen  ključ automobila koji je, kako se sumnja, u noći ubistva vozio Kovačević.

"U sklopu tog predmeta istraga se provodi, mi naravno intenzivno provodimo istragu sa tužilaštvom pod nadzorom tužioca i sigurno će biti još lica koja će biti privedena na kriminalističku obradu. Jedno uhapšeno lice je pušteno na slobodu nakon kriminalističke obrade. Istraga se nastavlja", kaže Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske.

Pretpostavlja se da ključ, koji je izuzela policija, pripada vozilu “opel korsa” koje je policija u Zalužanima pronašla dva dana nakon Krunićevog ubistva. Policija sa daljom istragom nastavlja pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva. Istragom je obuhvaćen i Rodoljub Gajić, blizak saradnik ubijenog Krunića, radnik Sektor sekjuritija koji je godinama obezbjeđivao njegovu suprugu i djecu a koji je osumnjičen da je pomogao u izvršenju krivičnog djela, tačnije, napadačima odavao informacije o Krunićevom kretanju.

Okružni sud u Banjaluci na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva produžio je pritvor Rodoljubu Gajiću za još dva mjeseca. Kako je ATV-u potvrdila Gajićeva odbrana, na tu odluku suda uložena je i žalba, a novu odluku očekuju već za nekoliko dana.

U pritvoru se, zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju teškog ubistva Slaviše Krunića, nalazi i Emilio Baldo, koji je uhapšen u noći Krunićevog ubistva. Intenzivno se traga za drugim osumnjičenim za ubistvo, Benedijem Đukanovićem, a za kojim je Interpol u Sarajevu raspisao međunarodnu potjernicu. Banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen je 23. aprila u blizini svoje vikendice u Glamočanima.

Uhapšen Sreten Popović zbog sumnje da je pomagao Krunićevim ubicama

Novi dokazi u slučaju ubistva Krunića: Pronađeni droga, eksploziv, oružje

Intenzivna potraga za ubicom Slaviše Krunića, Đukanović i dalje u bjekstvu

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.