Kraljevo

Srce Kristine (15) sahranjeno je sa njom, zdravi organi spasli su 3 života

  • 06.09.2019. 15:21

Humani roditelji odlučili su da doniraju organe svoje kćerke.

Šesnaestogodišnja Kraljevčanka Kristina M. preminula je od posljedica povreda zadobijenih nakon ulične jurnjave automobilima u ovom gradu, ali je njena tragična smrt spasla čak tri života.

Humani roditelji ove djevojke, iako su izgubili kćerku, odlučili su da doniraju njene organe.

Tinejdžerka je teško povrijeđena u saobraćajnom udesu koji se dogodio 29. avgusta u Dositejevoj ulici, iz smjera Kraljeva ka Kragujevcu.

Nesreća se desila tri dana prije nego što je Kristina trebalo da krene u drugi razred srednje Ekonomske škole u Kraljevu.

U tom udesu povrijeđene su četiri njene drugarice koje su se sa njom vozile u "opel astri", kao i vozač drugog automobila.

Prema posljednjim informacijama iz bolnica, stanje dvoje najteže povrijeđenih sada je stabilno.

Kristina je preminula u bolnici, a njeni roditelji odlučili su da doniraju njene organe, a zahvaljujući njihovoj humanoj odluci, organe ove učenice dobilo je troje pacijenata.

Jedan bubreg je presađen malom pacijentu u Univerzitetskoj dječjoj klinici u Tiršovoj, a drugi bolesniku u KCS, gdje je objavljena i transplantacija jetre, čime je spasen život još jednom pacijentu.

Roditelji su htjeli da doniraju i Kristinino srce, ali ono nije bilo podobno za transplantaciju.

Udes se desio tokom ilegalne ulične trke dva automobila u centru Kraljeva.

Kako je za Telegraf tada ispričao svjedok koji je htio da ostane anoniman, nesreća se desila bukvalno pet metara ispred njega.

"U jednom od automobila koji su se trkali bio je jedan mladić, a u drugom četiri tinejdžerke i jedan mladić. Vozili su brzinom oko 150 kilometara na sat. Mladić koji je bio sam u automobilu udario je otpozadi drugi automobil, prepun mladih. Od siline udarca, automobil je odletio i pokosio četiri bandere. Vozilo se prevrnulo četiri, pet puta, a dvije djevojčice su izletjele kroz šoferšajbnu", kaže šokirani svedok.

Prema riječima očevidaca, deca su od siline udara odbačena deset metara.

Jedna od djevojčica je u nesvesti završila u žbunju.

Lokalni mediji prenijeli su ranije navode očevidaca da je na jednom od automobila, "pežou" skala koja pokazuje brzinu stajala na 140 km/h, dok je na "opel astri" ostala na 150 km/h.

Pročitajte još:

Milica je nakon skoka s 11. sprata dobila fresku i bolnu posvetu patrijarha

Zdravko Čolić je posvetio pjesmu Milici koja se ubila da bi izbjegla silovanje

Dječak u kritičnom stanju nakon što su ga zapalili drugari iz škole

Тагови: