Srbin preživio horor dug 300 dana zbog korone: Preminuo nedugo pošto je stigao kući

  • 21.09.2020. 10:38

Nikola Jaklin, Varaždinac koji se početkom sedmice nakon više od 300 dana iskrcao s broda Zagreb Atlantske plovidbe, iznenada je preminuo piše Varaždinski.

Porodica i prijatelji su u šoku i ne vjeruju da se to dogodilo. Od Nikole su se počeli da se opraštaju na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Nikola je na navedenom brodu radio kao kuvar. Isplovio je iz Dubrovnika u novembru prošle godine i u martu je trebalo da se vrati kući. Međutim, 15 dana prije smjene posade stigla je vijest da se zbog korone luke zatvaraju za brodove.

Na brodu se tada, prema Nikolinim riječima, odvijala prava drama. Izbezumljeni mornari, koji mjesecima nisu mogli s broda ni kući, bili su na rubu živaca. Incidenti su bili sve učestaliji, a kapetan je tražio pomoć poslodavca.

"Skroz smo iscrpljeni. Tumaramo po brodu. Temperatura na palubi je 50, u mapinskom odjeljenju su izmjerena 52 stepena. Kapetan ne daje nikakve naredbe, obavljamo samo osnovno za funkcionisanje broda. Niko više ni s kim ne razgovara. Kad smo došli na brod, svi su imali neki sjaj u očima, znali su zašto su se ukrcali, imali su razlog za život. Te su oči sad prazne. Strašne. Fizički i psihički smo pred kolapsom", rekao je prije samo nekoliko sedmica Jaklin.

A onda, poslije devet dugih mjeseci, konačno je dočekao da dođe svojoj kući. Sav oduševljen je pričao kako čeka da se odmori... Pravio je planove za dalji život, koji su nažalost prekinuti.

Najbolja prijateljica Silvija se potresnim riječima oprostila od Nikole.

- U životu postoje retki ljudi koje nazivamo svojim anđelima. Žalosno je kad taj, jedan od retkih anđela, napusti ovo mesto. Za mene si bio najlepši anđeo s manama, za kojeg bih bila spremna učiniti sve, kao i ti za mene. Prijatelju nesebični, požrtvovni, voleo si život, izazove, tvoje je srce bilo ogromno, puno empatije. Javio si mi se jutros u snovima da si u redu da si kupio s tatom radionicu. Uvek si voleo drvo i igrao se s njime i znala sam da si to ti, ne običan san. Hvala na ručku prekjuče. Naše hrenovke. Jesmo se slatko nasmejali. Dragi moj znam da si mi dobro, želim verovati u to. Falićeš mi mnogo na ovom ludom svetu. Hvala ti još jednom na svemu, da si ispunio sedam godina mog života. Falićeš mi jako, ali kroz molitve biću s tobom - napisala je Silvija opraštajući se od Nikole.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.