Prilužje

Srbe ubila rakija: Braća pila sa komšijom, preminuli sva trojica

  • 19.06.2020. 07:40

U očekivanju da se sa obdukcije preuzmu tijela braće Dragana (62) i Bratislava (59) Đorića iz Prilužja, sela u opštini Vučitrn, oduzeta je sva sumnjiva rakija koja je pronađena kod mještana ovog sela. A, poslije održanog Kriznog štaba ove opštine, naloženo je svim lokalima da obustave prodaju ili točenje alkoholnih pića.

Ovo je za "Novosti" potvrdio Aca Mišić, predsjednik Privremenog organa opštine Vučitrn, nakon što se pojavila sumnja da su nesrećni Đorići, ali i njihov komšija Miodrag Bojković (66), najvjerovatnije preminuli od posljedica konzumiranja sumnjive rakije. Braća su preminula u sredu, dok je njihov komšija preminuo tri dana ranije - u nedjelju poslije podne. Mišić dodaje i da sumnje da su se sva trojica otrovali alkoholom potkrepljuje to što su svi kupovali rakiju od Albanca iz Orahovca koji je za dva i po evra prodavao dva litra rakije. Istu rakiju pio je i još jedan mještanin Prilužja koji je na liječenju u niškom Kliničko-bolničkom centru.

- Nesrećni Bojković je u nedjelju preminuo na putu za Niš, gdje je bio hitno upućen poslije pružene prve pomoći u Lapljem Selu - kaže Mišić. - Dragan Đorić je pronađen mrtav u svojoj kući, a pokušaj ljekara u Lapljem Selu da spasu njegovog brata Branislava nije uspio. Da je uzrok njihove smrti isti posumnjalo se zbog simptoma jer su sva trojica najprije izgubili vid, a potom su ubrzo preminula.

Miodrag Bojković koji je sahranjen u ponedjeljak, ostavio je za sobom suprugu i troje djece, dvije kćerke i sina. Dragan Đorić je bio razveden, ima kćerku, dok je njegov brat Bratislav bio neoženjen.

POZNAT IDENTITET PRODAVCA

Kosovska policija ispituje čitav slučaj, a kako "Novosti" nezvanično saznaju poznat je i identitet prodavca rakije. Istovremeno, mještani Prilužja, većinski srpskog sela sa oko 2.000 žitelja, apeluju na društevnim mrežama da se ne pije rakija sumnjivog porekla. Prema nezvaničnim saznanjima, ima i mještana Gračanice koji su kupovali ovu sumnjivu rakiju, ali zasad se ne zna ima li posljedica po njihovo zdravlje.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок