Granična policija

Spriječeno krijumčarenje osam lica afro-azijskog porijekla

  • 20.03.2019. 14:50

Pripadnici Granične policije su na području Bijeljine lišili slobode državljanina BiH zbog postojanja osnova sumnje da je pokušao prokrijumčariti osam lica afro-azijskog porijekla u zemlje EU, saopšteno je iz ove službe.

Strani državljani, koji su izjavili da dolaze iz Pakistana i Indije, zatečeni su u vozilu prilikom kontrole, te je o svemu obaviješteno Tužilaštvo BiH i u toku je dalji rad na ovom slučaju. 

Službenici Јedinice granične policije Gradiška danas su kod državljanina Tunisa otkrili falsifikovanu ličnu kartu i vozačku dozvolu Grčke pri izlasku iz BiH u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo-Zagreb. 

Protiv stranog državljanina će Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu falsifikivanje isprave. 

Na sarajevskom aerodromu juče su pripadnici Granične policije uhapsili lice čiji su inicijali D.S. /34/, koje je doputovalo iz Minhena, jer ga potražuju opštinski sudovi u Velikoj Kladuši i Sanskom Mostu zbog krivičnih djela utaja i oduzimanje tuđe pokretne imovine. 

Uhapšeni je predat sudskoj policiji Kantona Sarajevo.