Sakriveni u "golfu"

Spriječeno krijumčarenje migranata kod Zvronika

  • 04.10.2019. 14:28

Pripadnici Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, koji su na ispomoći graničnim policajcima u nadzoru, spriječili su krijumčarenje pet lica afro-azijskog porijekla u graničnom pojasu na području Zvornika.

U vezu sa ovim krijumčarenjem, koje je spriječeno iza ponoći, dovodi se državljanin BiH koji je ilegalne migrante krijumčario u automobilu "golf", registarskih oznaka BiH, saopšteno je iz Granične policije.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Egipta.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj naredbi je uhapšen državljanin BiH koji se dovodi u vezu sa krijumčarenjem i u toku je dalji rad na ovom slučaju.

Pripadnici Jedinice granične policije Doljani spriječili su na području LJubuškog, u dva odvojena slučaja, krijumčarenje 13 lica afro-azijskog porijekla.

U saopštenju je navedeno da je prvi slučaj otkriven u srijedu, 2. oktobra, kada je u automobilu "pasat", registarskih oznaka BiH, otkriveno pet lica afro-azijskog porijekla.

Vozilom je upravljao državljanin Turske koji je uhapšen, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi, predat Tužilaštvu BiH.

Dan kasnije, službenici ove jedinice spriječili su krijumčarenje osam lica afro-azijskog porijekla koja su otkrivena prilikom granične kontrole automobila "opel" i "audi", registarskih oznaka BiH, kojima su upravljali državljani BiH.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, vozila i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a protiv osumnjičenih će ovoj instituciji biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi.

U saopštenju je navedeno da strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, te da su pripadnicima Granične policije izjavili da dolaze iz Iraka.

O ovom slučaju obaviješteni su pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. 

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.