U toku je dalji rad na ovim slučajevima

Spriječeno krijumčarenje 41 lica afro-azijskog porijekla

  • 17.09.2018. 14:49

Pripadnici Granične policije BiH su u saradnji sa službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH na području Višegrada spriječili krijumčarenje 20 lica afro-azijskog porijekla koja su se nalazila u vozilu "ford" registarskih oznaka BiH.

Tokom proteklog vikenda, drugi slučaj otkriven je na području Bihaća kada su službenici Jedinice granične policije Izačić kontrolom tri taksi vozila spriječili krijumčarenje 21 migranta u Hrvatsku. 

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH protiv četvorice državljana BiH koji su upravljali vozilima i pokušali prokrijumčariti migrante, ovoj instituciji biće dostavljen izvještaj o krivičnom djelu krijumčarenje ljudi. 

U toku je dalji rad na ovim slučajevima, saopšteno je iz Granične policije BiH. 

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Jug Čapljina Granične policije BiH su u petak, 14. septembra, spriječili nezakonit promet 2.620 kutija cigareta bez akciznih markica, koje su otkrivene kontrolom "golfa" u graničnom pojasu na području Bileće. 

Vozilom je upravljala ženska osoba čiji su inicijali Z.K. koja nije posjedovala dokumentaciju o porijeklu robe i protiv nje će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, a vozilo i cigarete su privremeno oduzeti. 

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letu za Beč, službenici Granične policije BiH su u petak, 14. septembra, spriječili pokušaj nezakonitog prenosa 51.370 evra. 

Novac je otkriven prilikom kontrole državljanke SAD čiji su inicijali S.S, koja nije posjedovala potrebnu dokumentaciju za prenos novca preko granice BiH, te su osumnjičena i novac predati službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na dalje postupanje. 

Na letu iz Beča na Aerodromu Sarajevo juče je uhapšeno lice čiji inicijali su S.M. jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Gračanici zbog krivičnog djela izbjegavanje izdržavanja i predato je službenicima Odjeljenja sudske policije u Kantonu Sarajevo. 

U subotu, 15. septembra, na Međunarodnom graničnom prelazu Gabela Polje pri izlasku iz BiH uhapšen je državljanin Srbije čiji su inicijali O.M, kojeg potražuje Osnovni sud u Trebinju zbog krivotvorenja isprave. 

On je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje, navedeno je u saopštenju Granične policije BiH.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.