Krijumčarili ih u kombiju

Spriječen šverc 23 migranta u Bratuncu

  • 24.06.2019. 14:26

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik su na području Bratunca spriječili krijumčarenje 23 lica afro-azijskog porijekla, a u vezu sa ovim slučajem dovode se državljani BiH čiji su inicijali M.Đ. (37) i J.S. (46), saopšteno je iz Granične policije.

U saopštenju je navedeno da je krijumčarenje spriječeno juče, te da ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Sirije, Iraka i Palestine. 

M.Đ. i J.S. su ilegalne migrante krijumčarili u kombiju registarskih oznaka BiH. 

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi, protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj. 

U saopštenju je navedeno da su vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti i u toku je dalji rad na ovom slučaju. 

Službenici Jedinice Granične policije Hum su u subotu, 22. juna, uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali S.G. (49), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska stanica Bugojno raspisala potragu zbog krivičnog djela prevara. 

Ovaj državljanin BiH kontrolisan je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Hum i predat je službenicima Policijske stanice Bugojno. 

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prelazu Gradiška, luhapšeno je lice čiji su inicijali E.S. (73), jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja. 

Navedeno lice predato je službenicima Policijske uprave Gradiška. 

Na ulasku u BiH, na prelazu Karakaj, službenici Jedinice granične policije Zvornik su u petak, 21. juna, uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali B.P. (42) jer je provjerama utvrđeno da je za njim banjalučka Policijska uprava raspisala potragu zbog krađe. 

Ovaj državljanin BiH predat je službenicima Policijske uprave Zvornik.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином