Raspravno nesposoban

Splitskog ubicu šalju na psihijatriju: Nije bio u stanju iznijeti odbranu

  • 13.01.2020. 12:11

Osumnjičeni za trostruko ubistvo u Splitu Filip Zavadlav (25) nije bio u stanju iznijeti odbranu u Županijskom državnom tužilaštvu, proglašen je raspravno nesposobnim i biće upućen na Odjel psihijatrije Zatvorske bolnice u Zagrebu, javlja Slobodna Dalmacija.

Nezvanično, on je bio potpuno rastrojen, nije bio u stanju odgovarati na pitanja, a tokom noći i jutros u pritvorskoj jedinici je govorio o suicidalnim mislima.

Ročište je bilo zakazano u 10 sati, ali je tužilac, kada je vidio kakva je situacija, pozvao stalnu sudsku vještakinju psihijatricu, koja je nakon razgovora s mladićem procijenila da on nije raspravno sposoban. To u pravnom smislu znači da nije u stanju racionalno shvatiti situaciju i komunicirati s okolinom. 

Iza podne je zakazano ročište, na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru, nakon čega Zavadlav može biti upućen u bolnicu za uhapšene osobe na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović danas je demantovao navode splitskog gradonačelnika da ga je policija obavijestila o hapšenju Zavadlava.  

Podsjetimo, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara u subotu je, putem Facebooka, prvi obavijestio javnost o hapšenju osumnjičenog, a ne policija. Božinović je naveo kako je policija rekla da Opara nije dobio informaciju od njih.

- Čuo sam šta su rekli i policija i splitski gradonačelnik i vidio sam i ja da nije dobio informaciju od policije, ja mu nisam mogao dati tu informaciju zbog toga što u trenutku, kad sam se ja čuo s njime, tada još nije bila uhapšena osoba koja se povezuje s tim djelom - kazao je Božinović.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.