Nije životno ugrožen

Spahić helikopterom prebačen u Sarajevo

  • 30.08.2019. 15:56

Emir Spahić (39) bivši kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je povrijeđen kao suvozač u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u okolini Gacka, upućen je iz Bolnice Trebinje, gdje je bio zbrinut, u Klinički centar Sarajevo.

Helikopter je fudbalera za Klinički centar Sarajevo povezao oko 14,30 časova sa stadiona FK “Leotar”, u neposrednoj blizini Bolnice Trebinje, u koju je bio dovezen nakon nesreće i gdje su nakon svih potrebnih pretraga ljekari potvrdili da je trenutno stabilnog zdravstvenog stanja.

U trebinjskoj Bolnici je potvrđeno da je fubaler nakon saobraćajne nesreće dovezen u ovu ustanovu u noći između četvrtka i petka i bio zbrinut na Odjeljenju intenzivne njege Bolnice Trebinje.

“Pacijent je zadobio povredu glave, grudnog koša i karlice, trenutno je svjestan, komunikativan i hemodinamski stabilan”, kazala je specijalista anesteziolog, dr Branka Pudar Odjeljenja intenzivne njege Bolnice Trebinje.

Spahića su pregledali anesteziolog, neurolog, internisata, hirurg, a urađene su mu i potrebne laboratorijske analize i CT glave, grudnog koša, abdomena i male karlice, pa je, na osnovu svih utvrđenih dijagnoza, kako kaže dr Pudar, upućen helikopterom na dalje liječenje u KC Sarajevo.

Spahić je oko 20 minuta iza ponoći, prema policijskom saopštenju, sletio sa makadamskog puta kao suvozač, u vozilu marke Džip Wrangler kojim je upravljalo lice M.H., u selu Stolac, mjesna zajednica Kula, u takozvanom Kulskom polju.

Policija je saopštila da je samo suvozač zadobio tjelesne povrede, a postupajući tužilac je naložio preduzimanje svih mjera i radnji u cilju dokumentovanja krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti protiv M.H.

Spahić je nakon nesreće prevezen u Dom zdravlja Gacko gdje mu je pružena hitna medicinska pomoć, a odatle je upućen za Bolnicu Trebinje.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија