Šokantni detalji optužnice protiv Brčaka: Maloljetnicu prisiljavao na prostituciju

  • 18.02.2021.14:23

Od maloljetne vanbračne supruge zahtijevao je da pruža seksualne usluge uz novčanu naknadu osobama koje pokažu interesovanje za tako nešto, a žrtva je kontinuirano bila izložena fizičkom nasilju i prijetnjama.

Ovo su šokantni detalji optužnice koju je Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo protiv Š.Š. (26) iz tog grada zbog krivičnih djela trgovina ljudima, navođenje na prosjačenje i prostituciju maloljetnice.

– Tužilaštvo Distrikta optužilo je Š.Š. da je od kraja 2019. do sredine 2020. godine, u namjeri da iskorištavanjem maloljetne vanbračne supruge pribavi protivpravnu imovinsku korist, od nje svakodnevno zahtijevao da prosjači, te da mu predaje tako pribavljeni novac. Uz to, sumnja se da je od oštećene zahtijevao i da licima, koja pokažu interesovanje, ponudi pružanje seksualnih usluga za novčanu naknadu – saopšteno je danas iz Tužilaštva.

Optuženi je prema maloljetnici kontinuirano primjenjivao fizičko nasilje i prijetnje, usljed čega je žrtva dovedena u stanje bespomoćnosti i pod potpunu kontrolu osumnjičenog. 

– Osnovni sud Distrikta u cijelosti je potvrdio optužnicu kojom se Š.Š. tereti za krivično djelo trgovine ljudima s propisanom kaznom zatvora od najmanje deset godina – navode iz Tužilaštva BD.

Optuženi se trenutno nalazi u pritvoru, dok je maoljetnica smještena u Sigurnu kuću.

(Srpskainfo)

Tagovi: