Šok u policiji: Srpska inspektorka kolegama priznala vezu sa ubijenim kavčanom

  • 12.08.2020.08:25

Kotoranin Marko Vuković (41), koga je, dok je kčekao djecu ispred škole u Novom Beogradu, 17. januara ove godine ubio Petar Jovanović (46) iz Niša, koji je ranio i njegovog kuma, navodnog vođu "kavčana" Radoja Zvicera, bio je u emotivnoj vezi sa srpskom policajkom!

Vuković i inspektorka srpskog MUP-a bili su u dužoj vezi.

"Ubrzo poslije njegovog ubistva ta inspektorka se sama javila kolegama koji su radili na rasvetljavanju ovog zločina. Obratila im se riječima da je 'bolje da se sama javi, jer će u svakom slučaju, vještačenjem njegovog telefona doći do nje",  saznaje "Blic" od izvora upoznatog sa istragom.

Kolegama je priznala da su nekoliko mjeseci bili zajedno, upoznali su se u Srbiji, ali da ništa nije znala o njegovim poslovima, a kamoli da je povezan sa nekim kriminalcima i da je možda zbog toga ubijen."Tvrdila je da nije imala pojma da li je on sarađivao sa nekima iz suprotstavljenih kotorskih klanova, iako je i sam bio rodom iz tog primorskog grada i pomorac. Takođe je navela da su često putovali u inostranstvo, na vikende, ali da nema saznanja da se on tada sastajao sa nekim. Navodno, ona njemu ništa nije pričala o svom poslu, kontaktima i istragama za koje je zadužena", navodi izvor iz istrage.

Interesantno je kako pripadnica MUP-a nije proverila muškarca sa kojim je u emotivnoj vezi, posebno ako je pomorac iz Kotora, a poslije toga živio u inostranstvu. Posebno ako se uzme u obzir da su većina članova "škaljaraca" i "kavčana" približno njegovih godina i da vjerovatno mnogo njih poznaje.

Iako ova policijska inspektorka navodno nije imala saznanja da je Vuković, sa kojim je bila u ljubavnoj vezi, sarađivao sa nekim od Kotorana iz suprotstavljenih klanova, istražitelji su ubrzo došli do saznanja da je bio blizak "kavčanima", da je sa Zvicerom čak u kumovskim vezama. Istraga je tada krenula u pravcu da je on još jedna žrtva rata zavađenih kriminalnih grupa, u kome je od februara 2015. ubijeno više od 40 osoba.

Ubrzo se došlo do materijalnog dokaza, DNK traga, da je Vukovića ubio Nišlija Petar Jovanović. Jovanović je bio van domašaja naših istražitelja, a 28. maja, rano ujutro je uhapšen u okolini Odese, luke na Crnom moru. On je samo nekoliko sati prije toga sa Nišlijom Milanom Brankovićem (31), Crnogorcima Stefanom Đukićem (30) i Emilom Tuzovićem (30) pokušao da u Kijevu ubije navodnog šefa "kavčana" Radoja Zvicera. Upravo su Nišlije pucale u Zvicera. Iako su ga pogodili pet puta u grudi, Zvicer je preživio, a da li je napadače omela njegova supruga Tamara koja je istrčala i pucala u njihovom pravcu, nagađa se. Za sada nema informacija da li će Srbija možda zatražiti izručenje Jovanovića, protiv koga je Višem tužilaštvu u Beogradu podneta krivična prijava zbog sumnje da je ubio Vukovića.

Vuković je likvidiran 17. januara uveče u Ulici Danila Lekića Španca dok je u svom BMW X5 čekao djecu iz Osnovne škole "Borislav Pekić". Te večeri ubica je prišao vozačevom prozoru, pucao, naočigled roditelja i dece koja su izlazila iz škole. Nakon toga se udaljio, a u bjekstvu mu je pomogla i magla, koja je te večeri prekrila prestonicu.

Samo dva dana poslije ubistva Vukovića, u atinskom restoranu likvidirani su Igor Dedović (43), navodni vođa "škaljaraca", i Stevan Stamatović (43). Pominjalo se da je ova egzekucija upravo osveta "kavčana" za ubistvo Vukovića. Dokaza koji bi potkrepili tu tezu za sada nema, jer još nisu uhapšena četvorica egzekutora.

Inače, Jovanović je u Srbiji poznat po spektakularnoj pljački niške ekspoziture Vojvođanske banke, odakle je 5. marta 2010. sa saučesnicima ukrao 48 miliona dinara. Razbojnici su bili maskirani u žene, imali su plave perike, a u rukama držali cvijeće. Robijao je osam godina i iz zatvora izašao u martu 2018. godine. Da li je od tog momenta do trenutka hapšenja u Ukrajini odradio još neki posao, istražuje se.

Ova inspektorka nije prva pripadnica MUP-a koja se dovodi u vezu sa članovima kavačkog klana. Naime, njena koleginica, ne iz operative već iz uniformisanog dijela MUP-a, policajka PS Vračar Marija Nikolić bila je u kolima kada je 1. januara 2018, u garaži na Vračaru, ubijen Davorin Baltić, visokopozicionirani član ovog klana. Za razliku od inspektorke koja je sa Vukovićem bila u emotivnoj vezi, Nikolićeva i Baltić su bili kumovi. U momentu kada su egzekutori pucali u pravcu Baltića, ona se sagnula i meci je nisu pogodili. Nakon toga je, iz straha, u obližnji kontejner bacila njegov pištolj. Bila je suspendovana i optužena je za nedozvoljeno nošenje oružja. Baltić je inače ubijen po povratku sa Kopaonika, gdje mu je kuma pravila društvo.

(Kurir)