Zemun

Snimak za snimkom: Tuča djevojčica, dok drugi stoje i posmatraju

  • 17.09.2019. 15:16

Novi stravičan snimak brutalnog vršnjačkog nasilja, koje se navodno desilo u Zemunu, pokazuje da je to "praksa" među djecom koja traje godinama. Pojavio se snimak na Instagram grupi namenjenoj sprečavanju nasilja među vršnjacima. Na snimku se vidi kako maloljetnica  čupa, pesniči, obara na zemlju i šutira slabiju od sebe, dok drugovi sve to mirno gledaju.

Tik nakon smjene direktora srednje škole u Barajevu koji nije na vrijeme prijavio saznanje da u njegovoj nadležnosti postoji vršnjačko nasilje, kao i poslije podizanja krivičnih prijava za nasilničko ponašanje protiv I.O. (15) i D.I. (14), koje su šamarale A.M. (15), koja je tom prilikom zadobila i povredu, isplivao je novi stravičan snimak brutalnog vršnjačkog nasilja. 

Sve se navodno odigralo u Zemunu, a na nadležnim organima je da riješe i ovaj, kao i svaki sljedeći slučaj, dok se mi nadamo da će ih biti sve manje.

Na snimku koji se širi društvenim mrežama maloljetnica fizički napada djevojčicu približno istog uzrasta, ali očigledno slabiju od sebe. Još jedan primjer nasilja u koji se navodno desio u školskom dvorištu je uznemirio već zabrinute roditelje, koji se pitaju šta se to dešava.

Ljudi koji vide ovakve snimke su zgroženi i uglavnom krive loše roditeljsko vaspitanje, ali i nereagovanje društva na adekvatan način na vršnjačko nasilje.

Da podsjetimo, ovakvog vida nasilja u srpskim osnovnim i srednjim školama je sve više, a najtragičniji slučaj je definitivno samoubistvo malog Alekse iz Niša koje se desilo prije osam godina, a kao posljedica vršnjačkog iživljavanja.

(Kurir)

 

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Наша Српска (Р)

    Емисија: Наша Српска (Р)

  • 13:25 Енерго клуб (Р)

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина