Tragedija

Stradala žena u požaru u Banjaluci

  • 21.10.2019. 19:04

Zastrašujuća slika u banjalučkom naselju Lazarevo. U velikom požaru, čiji je plamen dostizao visinu i do deset metara smrtno je stradala jedna osoba.

U svega nekoliko minuta vatra se od pogona za proizvodnju spužve proširila u kuću. U trenutku izbijanja požara u kući i poslovnom objektu nalazilo se sedam osoba.

U zadnji čas, njih šestoro uspjelo je skokom kroz prozor da izbjegne smrt. Skočili su na kombi koji su komšije parkirale ispod prozora i tako spriječile da tragedija bude veća. Sa vatrenom stihijom više od dva sata borilo se 20 vatrogasaca sa 12 vozila.

Jedan od radnika pogona koji nije želio pred kameru ispričao je da su se jedva spasli. Posebno teško je bilo kada su počeli da pristižu i članovi porodice žene za kojom se još uvijek tragalo u požaru.

Komandir Vatrogasne jedinice Banjaluka priča da, iako su odmah reagovali, pomoći stradaloj ženi nije bilo. 

"Smatramo da ima jedno lice smrtno stradalo, ali detalje ćemo naknadno saopštiti. Nju smo jedva primijetili, jer je bila poklopljena ovim materijalom koji je pao, sa krova i sa plafona. Bila je jako teška zato što je kompletan objekat naslonjen jedan na drugi, dograđivan, spužva je unutra, pregradni zidovi, puno materijala, tak oda je jako težak bio požar za vatrogasce", istakao je Miroslav Malinić, komandir Vatrogasne brigade Banjaluka.

Veliki broj građana okupio se u naselju, a u jednom trenutku policija je morala da ih udalji od objekta. U šoku komšije pričaju šta su vidjeli.

"To je bio užas, to je temperatura, niste mogli prići na 50 metara, toliko je jaka temperatura bila". 

"Vidimo da se muče još, sve je slabo. A u ovome dolje je sve bila spužva, kao skladište spužve", pričaju komšije.

Tačan uzrok požara još nije poznat. Iz Policijske uprave Banjaluka oglasiće se nakon što se  završi uviđaj. 

Тагови: