Novi Pazar

Smrt dječaka zavila grad u crno: Lazar se srušio i nije više otvorio oči

  • 26.11.2019. 08:19

Nakon što se Novi Pazar u suzama oprostio od Lazara Mijailovića (15) u javnost su isplivali detalji tragedije. Prema izjavama očevidaca, dječaku su prijatelji pokušali da ukažu pomoć, ali bezuspješno.

Reanimaciju su kasnije pokušali članovi ekipe Hitne pomoći, takođe, bez uspjeha.

Zbog Lazareve prerane smrti, tokom proslave punoljetstva druga, zaplakali su mnogi u ovom gradu i njegovoj Ekonomskoj školi, koju je pohađao tek prvo tromjesečje. Niko još ne može da povjeruje da Laza više neće nastupati i predvoditi narodna kola koja je godinama uspješno igrao.

"Igrao je u subotu uveče na rođendanu na kojem je bio gost. Dozivao je nas, ostale drugare, da ustanemo i zaigramo kolo, kao da je predosjećao da će mu to biti posljednje. Veselili smo se i pjevali, poručivali pjesme... Svi smo bili nasmijani", priča Lazarev drug koji je bio u restoranu u kojem je održana rođendanska proslava.

Drugovi su spontano izlazili iz kola, a za njima je pošao i Lazar koji je sjeo i sebi natočio čašu vode.

"Popio je hladnu vodu, jer nije pio alkohol, i nastavili smo da se veselimo za stolom. On je rekao da mu je teško, da se ne osjeća dobro i krenuo je do toaleta. Nas nekoliko je pošlo za njim", kaže Lazarev drugar.

Petnaestogodišnjak se iznenada srušio i zatvorio svoje oči. Više ih nije ni otvorio. Svi pokušaji njegovih prijatelja i ljekara da ga povrate bili su bezuspješni. Lazarevo srce je stalo, ali će on narodna kola igrati na nebu.

"Igrao je u subotu uveče na rođendanu na kojem je bio gost. Dozivao je nas, ostale drugare, da ustanemo i da zaigramo kolo, kao da je predosjećao da će mu to biti posljednje", kaže Lazarev drug.

"Dragi Rasovci, desila nam se velika tragedija. Iznenada nas je napustio naš dragi Lazo, dobar igrač i još bolji drug."

Ova objava, koja se u nedjelju pojavila na socijalnim mrežama, izazvala je tugu i nevjericu kod svih članova Kulturno-umjetničkog društva "Ras" iz Novog Pazara.

"Tvoje mjesto u našem velikom kolu niko ne može da zauzme", napisao je KUD "Ras" ispod Lazareve slike.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kulturno Umetničko Društvo 🇷🇸 (@kud_ras_novi_pazar) Stu 24, 2019 u 7:15 PST

 

Lazara žali cijeli grad, a Ekonomska škola u ponedjeljak nije održala nastavu i proglasila je dan žalosti. Od svog učenika oprostili su se svi profesori ove škole.

"Anđeo, ljepotan vedrog duha, eto, to je bio Laza. U nekoliko riječi sam vam sve rekla", kazala je jedna od profesorki Ekonomske škole.

"U ponedjeljak uveče trebalo je da gledamo njegov nastup na tradicionalnom festivalu u Novom Pazaru. Skoro cijelo odjeljenje je trebalo da ide da ga gleda pošto smo ga svi voljeli. Uživali smo u njegovom društvu. Umjesto toga, cijelo odjeljenje mu je išlo na sahranu", kaže Lazarev drug iz odjeljenja.

Svi u KUD "Ras" i Ekonomskoj školi imaju lijepo mišljenje o Lazaru Mijailoviću. Saglasni su u ocjeni da Nebojša i Mila imaju razloga da budu ponosni što su imali tako zlatnog sina.

Teško roditeljima koji djeci vide kraj

Rođaci Lazara Mijailovića kažu da još ne mogu da povjeruju šta se dogodilo. Neki od njih su jedva smogli snage da odu kod Mile i Nebojše i da im izjave saučešće.

"Šta da im kažem? Teško njima. Koju riječ da im kažem? Možete zamisliti kako je roditeljima koji ovo dožive, koji djeci vide kraj. Nadam se da će, ipak, Mila i Nebojša smoći snage da krenu dalje jer imaju još jedno dijete kojem su potrebni", kaže rođak.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)