Ubijen Slobodan Zdravković (76)

Slobodan unakažen sa više udaraca metalnim predmetom: Nastavljena istraga o monstruoznom ubistvu

11:39, 21.02.2020.
Izvor: novosti.rs
Slobodana Zdravkovića (76), čije je beživotno tijelo pronađeno u jednoj od soba njegove kuće u Pop Lukinoj ulici 24 u Zaječaru, sa više udaraca metalnim predmetom po cijelom tijelu, usmrtio je, kako sada stvari stoje, jedan počinilac, koga je žrtva, po svemu sudeći – poznavala.

– Kako smo čuli, ubica je, bukvalno, unakazio Zdravkovića. Zločinac je vrlo dobro znao da je Slobodan stekao deviznu penziju, radeći u fabrici u njemačkom Zingenu gdje je sklapao dijelove za “mercedese” – ispričale su komšije.

Komšije su čule od policije da su ruke nesrećnog penzionera bile vezane na leđima, kao i da mu je preko usana bila zalijepljena selotejp traka.

– Kruže razne priče, ali je sigurno da je Zdravković ubijen iz koristoljublja – nastavljaju komšije – Slobodan je imao pozamašnu penziju, nekoliko kuća u dvorištu u Pop Lukinoj ulici i kuću na Grliškoj rijeci.

Ubijeni penzioner je živio sam i često je, putem radija, davao oglase da traži ženu. Komšije kažu da su čule da je obavljena detaljna premetačina svih prostorija u domu Zdravkovića, ali im nije poznato da li je išta odneseno.

Slavoljub je iz dva braka imao četvoro djece. “Novosti” su u četvrtak stupile u kontakt sa njegovim najstarijim sinom, ali on nije želio da daje izjave za medije.

– Činjenica je da nisam bio u najboljim odnosima sa ocem. Međutim, sve dok se ne završi istraga, ne želim da dajem bilo kakve izjave – kazao nam je kratko Zdravkovićev sin.

Policija intenzivno traga za počiniocima ovog zločina, a naložena je i obdukcija, koju bi trebalo da obave stručnjaci niškog Zavoda za sudsku medicinu.