Požar na pumpi u Derventi

Slavuljica: Pljačkaši vezali radnika pumpe i ostavili ga da izgori

  • 21.11.2018. 22:59

Benzinska pumpa "Slavuljica petrol" u centru Dervente izgorjela je jučer u požaru koji su, prema riječima vlasnika pumpe Milorada Slavuljice, nakon pljačke izazvala dvojica maskiranih razbojnika.

Slavuljica kaže da su razbojnici u 3.30 sati ušli na pumpu i okomili se na radnika pumpe, koji, srećom, nije teže povrijeđen.

"Zaključali su ga u jednoj prostoriji na pumpi da bi potom pokupili pet-šest hiljada maraka iz kase. Potom su podmetnuli požar i pobjegli, ostavivši sirotog radnika da izgori. On se, srećom, uspio spasiti i izaći kroz vrata magacina prije nego što se požar proširio," kaže Slavuljica.

Pumpa se nalazi u blizini Teritorijalne vatrogasne jedinice u Derventi pa su vatrogasci odmah počeli s gašenjem požara. No, požar se brzo širio i vatrogascima su trebala skoro dva sata da ga u potpunosti ugase. Srećom, vatra nije zahvatila rezervoare s gorivom, čime je izbjegnuta eksplozija, koja bi, da je do nje došlo, vjerovatno imala katastrofalne posljedice po cijeli grad.j

U Policijskoj upravi Doboj potvrđeno je da je u 3.45 sati prijavljeno da je u ulici 1. maja došlo do požara na pumpi "Slavuljica petrol", ali nisu mogli da potvrde da li je pumpa prije toga opljačkana te da li su požar izazvali razbojnici.

"Policajci, zajedno s inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Doboj, obavljaju uviđaj, nakon čega će biti poznato više detalja," rekla je Dragana Kerkez, portparol PU Doboj.

Milorad Slavuljica kaže da mu je požarom pričinjena ogromna materijalna šteta, koja je procjenjena na skoro milion maraka.

"Vatrogasci su mi spasili motel, ali je pumpa uništena. Od nje je ostalo samo zgarište i pepeo. Sve je uništeno. Izgorjele su i nadzorne kamere, koje su mogle da pomognu u otkrivanju razbojnika, ali i uzroka požara," rekao je Slavuljica.