Rat klanova

Škaljarci čiste tragove: Likvidator i cinkaroš ubijeni i zakopani u Španiji?

  • 29.08.2020. 09:14

Glavnim akterima dvije surove egzekucije pripadnika "škaljarskog klana", koje su se dogodile u januaru u Atini i u julu na Krfu, gubi se svaki trag.

Policija i porodice tragaju za Podgoričaninom S. L., za kog se tvrdi da je "tipovao" sve četiri žrtve, ali i za Novosađaninom LJ. L., koji je, prema operativnim podacima, jedan od četiri napadača u crnom iz restorana u Atini.

Za obojicu, u ovom trenutku, postoje operativni podaci da nisu živi, odnosno da su ubijeni i zakopani na tlu Španije. Navodno, obojica su otišla na Pirinejsko poluostrvo kako bi bili isplaćeni za svoj "rad" i više se nijedan nije javio porodici, pišu Novosti.

Prema saznanjima bezbjednosnih službi Lj. L., rođeni Novosađanin, bio je jedan od četvorice pucača koji su 19. januara ove godine u atinskom restoranu pred ženama i djecom, ispalili smrtonosne hice u jednog od navodnih vođa škaljaraca Igora Dedovića i njegovu desnu ruku Stevana Stamatovića. Drugi egzekutor, kako se sumnja, bio je Vranjanac M. P., koji je poslije zločina pobjegao u Srbiju i gde je osuđen za ubistvo. U toku je identifikacija preostale dvojice.

Grčka policija, koja sa srpskom radi na rasvetljavanju ovog zločina, u Stamatovićevom telefonu je pronašla poruke i fotografije koje je on slao nestalom S. L., sa kojim je bio dobar i u tijesnoj vezi. Slične poruke i fotografije smještaja grčka policija pronašla je i u mobilnom telefonu ubijenog Alana Kožara, koji je sa S. L., takođe, prije smrti, bio u kontaktu. On i njegov prijatelj Užičanin Damir Hadžić, ubijeni su 21. jula na ostvu Krf, ispred vile u kojoj su odseli.

- Postoji ozbiljna indicija da je S. L. radio za "kavčane", odnosno da je "prodao" svu četvoricu ubijenih - navodi izbor Novosti iz bezbjednosnih struktura.

- Prema nekih informacijama, za to je trebalo da dobije oko milion evra. Toliko mu je obećano za "glavu" Dedovića i Kožara, koji su se sa Stamatovićem i Hadžićem, bavili organizacijom ubstva članova suprotstvljenog "kavačkog klana". U tim situacijama bilo je bitno ko je brži, pa su i cifre za dobre informacije rasle nevjerovatnom brzinom - naveo je izvor. U ovom trenutku nejasno je koja strana se "pobrinula" da S. L. nestane. Navodno, on je namamljen u Španiju da mu se plati za "tipovanje", ali je tamo nestao.

Moguće je da je uklonjen jer je opasan svjedok, ali i čovjek koji je spreman da promijeni stranu i bude izdajnik. Lojalnost se u surovom radi "škaljaraca i "kavčana" najviše cijeni, ali je i odnijela brojne žrtve.

Navodno, na identičan način je nestao i mladi Novosađanin, koji se dovodi u vezu sa pucnjavom u Atini. Informacije govore da se i on uputio u Španiju da bude isplaćen i da mu se tamo izgubio trag. Nema odgovora da li je i on glavom platio učešće u dvostrukoj atinskoj likvidaciji ili su ga uklonili dojučerašnji saradnjici.

Po svemu sudeći, ovo je nova faza u krvavom sukobu dva kotorska klana. Pojedini ljudi nestaju bez ikakvog traga, budu ubijeni i zakopani. Prema nekim informacijama ovakva sudbina je zadesila najmanje petoricu mladića iz Srbije i Crne Gore.

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм