SIPA vrši pretrese na 11 lokacija: Uhapšeno 7 osoba!

  • 20.08.2020. 16:14

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su u okviru akcije kodnog naziva "Skuter" izvršili pretrese na 11 lokacija i uhapsili sedam osoba.

SIPA je pretresla osobe, stambene i poslovne objekte na 11 lokacija u Tuzli, Kalesiji i Zvorniku, a uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivično djelo "Organizovani kriminal", u vezi sa krivičnim djelo "Nedozvoljen promet akciznih proizvoda".

Prilikom pretresa policijski službenici SIPA otkrili su i privremeno oduzeli 16.974 kutija cigareta, oko 27 kilograma rezanog duvana, 11 mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama, novac u ukupnom iznosu od 8.045 evra i 16.390 konvertibilnih maraka, pištolj, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Operativna akcija "Skuter" realizovana je po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona.

U vezi sa realizacijom navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje.

(Nezavisne)

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.