Rano jutros u Rajlovcu

SIPA uhapsila pukovnika OS BiH

  • 11.12.2018. 19:24

Pripadnici SIPA-e, rano jutros u Rajlovcu, uhapsili su Ramiza Mićivodu, pukovnika u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Mićivoda se tereti da je zloupotrijebio svoj pukovnički čin i položaj u Oružanim snagama, te da je iznudio novac od poljoprivrednika kojima je iznajmio zemljište, koje je u vlasništvu Oružanih snaga.  

“Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni u dva navrata dolazeći sa svojim vozilom, izvan službenih objekata i prostorija od navedenih osoba tražio i primio novac kako bi iskoristio svoj položaj i pogodovao im u korišćenju navedenog vojnog zemljišta", rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

O hapšenju visokorangiranog službenika Oružanih snaga za koruptivne radnje upoznati su i u Ministarstvu odbrane BiH. Za izjave nisu bili raspoloženi, već su se javnosti obratili samo pisanim saopštenjem.

"Postupajući po saznanjima, istražni organi OS BiH su preduzeli zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti, te o tome upoznali nadležno Tužilaštvo BiH. MO i Oružane snage BiH će i narednom periodu, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, preuzimati sve potrebne mjere i aktivnosti u cilju sprečavanja svih nezakonitih radnji od strane bilo kog pripadnika OS BiH, odnosno preuzimanje neophodnih radnjih svih vidova korupcije“, kažu iz MO BiH.

Kako ATV saznaje, SIPA je pretresla i porodični stan Mićivode. Izuzela je dokaze koji bi mogli biti upotrebljeni protiv njega.

Osumnjičeni pukovnik Ramiz Mićivoda još se nalazi u prostorijama SIPA-e. Do večeras bi trebao biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH koji će na osnovu dokaza donijeti odluku da li će Mićivodi biti određen jednomjesečni pritvor. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.