SIPA uhapsila četiri osobe u Zvorniku zbog krijumčarenja migranata

  • 23.03.2021. 09:11

Pod nadzorom Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros provode akciju na širem području Zvornika, gdje su uhapsili četiri osobe.

Akcija je realizovana u saradnji sa partnerskim institucijama Srbije, a usmjerena je na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizovano krijumčarenje ilegalnih migranata.

- Istraga je realizovana u saradnji sa kolegama iz Srbije, a usmjerena je na otkrivanje i razbijanje organizovanih krijumčarskih lanaca, koji krijumčarenjem ilegalnih migranata, preko riječne granice na rijeci Drini, pa dalje preko teritorije Bosne i Hercegovine, ostvaruju veliku nezakonitu imovinsku korist, a istovremeno ugrožavaju bezbjednosnu situaciju u BiH, prouzrokovanu prilivom ilegalnih migranata - saopštilo je Tužilaštvo.

Pripadinicima SIPA-e podršku na terenu pružili su službenici MUP-a Srpske, OBA-e BiH i Službe za poslove sa strancima BiH.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su djelovali kao članovi međunarodne grupe za krijumčarenje migranata, koja se sumnjiči da je u proteklom periodu prokrijumčarila više od 100 migranata iz Republike Srbije u BiH.

- U toku su pretresi na više lokacija, a osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Osumnjičeni se terete za krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata. Istovremeno je na području Republike Srbije uhapšeno pet pripadnika navedene grupe za krijumčarenje migranata među kojima je i osumnjičeni organizator - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova koordinisana međunarodna operativna akcija provedena je sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije, pod pokroviteljstvom i uz podršku Policijskog Centra Jugoistočne Europe – SELEC centra, saopštili su iz Tužilaštva.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић