SIPA u Velikoj Kladuši uhapsila četiri krijumčara migranata

  • 27.05.2020. 11:14

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jutros su na području Velike Kladuše uhapsili četiri osobe koje se sumnjiče za krjumčarenje migranata.

Riječ je o bh.državljanima.

Hapšenja su obavljena po naredbi nadležnog Tužilaštva, a ove osobe su osumnjičene da su uzimale novac kako bi migrante prebacili na područje EU.

Istovremeno, akcija kodnog naziva „TRST“ realiziovana je na području Republike Hrvatske u saradnji sa Europolom i Policijskim nacionalnim uredom  Republike Hrvatske i tom prilikom su na pomenutom području slobode lišena  još četiri lica.

Naime, postoje osnovi sumnje da su lica lišena slobode krijumčarila ilegalne migrante iz Bosne i Hercegovine preko Republike  Hrvatske u druge zemlje Evropske unije. U ovkiru ovog predmeta, spriječeno je krijumčarenje 45 migranata.

Tokom akcije pretreseno je pet lokacija u Velikoj Kladuši, Bihaću i Cazinu, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto devet mobilnih telefona, jedan laptop i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti provedene su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Unsko-sanskog kantona.
 
Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode će u zakonskom roku biti  predata u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија