Sipa u martu primila 383 prijave - droga, oružje i terorizam

10:21, 02.04.2021.
Izvor: Srna
Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ u martu su primilila 383 prijave od kojih je 18 bilo sa korisnim informacijama.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi sa drogom, krijumčarenjem oružja i terorizmom. 

Iz Sipe su naveli da su putem telefonske linije "Krimolovci" registrovali 279 poziva i da je osam bilo sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja. 

Putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela primljene su 104 prijave, od kojih je 10 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, te je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja. 

Od ukupnog broja primljenih informacija putem "Krimolovaca" i elektronskog obrasca, 14 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po četiri je postupala i Sipa. 

U martu je pristiglo 17 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama primljenim putem "Krimolovaca" ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela. 

Policijski službenici Sipe su, kako je napomenuto u saopštenju, dali 64 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" 0800/20-505.