Uhapšeno dvoje ljudi

SIPA nastavlja hapšenje, akcija kodnog naziva "Loza"

  • 26.02.2019. 17:33

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, juče su na području Tuzle, u okviru predmeta kodnog naziva "Loza", uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo Krijumčarenje ljudi.

Postupajući po usmenoj naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA izvršili su pretrese osoba i vozila i tom prilikom su otkrili i privremeno oduzeli četiri mobilna telefona i pet SIM kartica, automobile dačija logan i ford mondeo sa pripadajućim saobraćajnim dozvolama i ključevima.

Naime, postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni dana u nedjelju oko 22,00 sata, upravljajući navedenim vozilima, na područje Tuzle dovezli dvanaest (12) krijumčarenih osoba, za koje je naknadno utvrđeno da su četiri (4) državljanina Iraka, šest (6) državljana Irana i dva (2) državljanina Pakistana. Navedene osobe kod sebe nisu posjedovala idetifikacione dokumente, niti potvrdu o iskazanoj namjeri za azil.

Policijski službenici SIPA su uz prisustvo ovlaštenog sudskog tumača, obavili razgovor sa krijumčarenim osobama i izvršili radnje prepoznavanja osumnjičenih osoba, nakon čega su krijumčarena lica predata službenicima Službe za poslove sa strancima.

Policijski službenici SIPA će Tužilaštvu Bosne i Hercegovine dostaviti izvještaj u vezi sa provedenom akcijom, prenosi "N1".

Тагови: