Akcija "Mores"

SIPA lišila slobode tri lica

  • 30.03.2021. 12:53

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Posavskog kantona, realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Mores“ i lišili slobode tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 380. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Primanje dara i drugih oblika koristi”.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su po naredbi Opštinskog suda u Orašju, pretresli lica, stambene i poslovne objekate, službene prostorije te pokretne stvari na ukupno šest lokacija u Šamcu, Orašju i Odžaku, i tom prilkom otkrili i privremeno oduzeli određenu količnu novca koja potiče iz izvršenja krivičnog djela, te predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade, dva lica lišena slobode će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštva Posavskog kantona.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм