Na području Mostara

SIPA lišila slobode jedno lice zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

  • 29.01.2020. 16:17

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, danas su, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Buna” usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Postupajući po naredba Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Opštinskog suda u Mostaru, policijski službenici SIPA-e su na području Mostara, lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ .  

Tokom akcije pretresene su tri lokacije na podrucju Mostara, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 85 vrećica u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain. Pored navedenog, privremeno su oduzeta i dva mobilna telefona. 

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode će biti  predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм