Deset tona papira

SIPA istražuje nestanak papira za štampanje glasačkih listića

  • 15.08.2018. 17:25

Agencija za istrage i zaštitu, po nalogu Tužilaštva BiH, počela je istragu o navodnom nestanku deset tona papira namijenjenog za štampanje glasačkih listića iz skladišta Centralne izborne komisije BiH, saznaje Srpskainfo.

– Potrebno je da nam dostavite dokumentaciju koja se odnosi na izvještaje o utrošku papira namijenjenog za štampanje glasačkih listića u prethodnih deset godina (knjigovodstvene evidencije o utrošku materijala koje se odnose na ulaz i izlaz materijala iz skladišta), kao i svu drugu relevantu dokumentaciju za koju smatrate da bi mogla poslužiti u radu – navodi se u dopisu koji je iz SIPA otišao u CIK BiH.

Uzimajući u obzir kompleksnost navedenog slučaja, SIPA traži da joj bude dostavljeno ime i kontakt osobe zaposlene u CIK BiH na poslovima koji se odnose na proceduru prijema, knjiženja i utroška materijala odnosno papira namijenog za štampanje listića.

Podsjećamo, mediji su ranije objavili izvještaj Komisije za popis iz 2014. prema kome je najmanje 35,8 tona papira nabavljenog za štampanje glasačkih listića nestalo iz skladišta Centralne izborne komisije BiH.

Preračunato u izborni materijal, od nestalog papira moglo se odštampati najmanje pola miliona glasačkih listića. Iz CIK su do sada demantovali takve informacije.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић