Akcija "Pečat"

SIPA i u Banjaluci hapsila zbog falsifikovanja diploma

  • 07.02.2019. 15:01

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ danas su u okviru operativne akcije kodnog naziva "Pečat" uhapsili devet lica zbog postojanja osnova sumnje da su falsifikovali diplome i svjedočanstva.

Tokom realizacije ove akcije ivršeni su pretresi na osam lokacija na području Velike Kladuše, Cazina, Bužima, Novog Grada, Kozarske Dubice, Prijedora, Banjaluke i Brčko distrikta, saopšteno je iz Sipe. 

Prilikom pretresa privremeno je oduzeto više mobilnih telefona sa sim karticama, laptop, diploma o završenom školovanju, svjedočanstava o završenim razredima srednje stručne spreme i druga dokumentacija za koju se sumnja da je krivotvorena, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. 

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe, lica lišena slobode će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, uz čiju su koordinaciju izvedene ove aktivnosti. 

Uhapšena lica sumnjiče se da su počinila krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, krivotvorenje isprave i saučesništvo. 

Akcija je sprovedena u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske, Unsko-sanskog kantona i Policije Brčko distrikta.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок